Kemuncak Seni 2010 Trailer

Makna Logo

Penghasilan logo Kemuncak Seni 2010 (SATU) ini berdasarkan warna hitam putih dan merah dan mengambil button ON/OFF pada telefon bimbit atau di komputer sebagai subject metter.

Hitam – Jacci Howard Bear mengatakan bahawa hitam bermaksud elegen, kecanggihan dan sentuhan misteri. Di barat budaya memakai baju hitam di kalangan pergerakan menunjukkan semangat kebangkitan (revolusi) untuk melakukan perubahan, sesuai dengan tema yang telah dipilih.

Merah dan no 1- Nombor satu yang bersinar merah yang terletak di tengah-tengah bulatan menandakan matlamat kami untuk mencapai SATU itu

Bulatan - Bulatan yang sedikit terbuka melambangkan tanggungjawab dan semangat yang harus dipikul untuk merealisaikan satu itu sendiri. Kesepakatan dan komitmen sangat diperlukan disamping semangat tidak mudah putus asa dalam mencapai kedamaian.

Button On/Off- Isyarat (sign) yang sangat popular di zaman IT ini melambangkan perkembangan teknologi yang membantu manusia di samping mengajak semua agar menghidupkan semangat SATU itu bermula dari dalam diri kepada keluarga, organisasi, negara dan antarabangsa.

0 comments:

Post a Comment

Satu In The Making Video 2

Limited Edition T-shirt Order Now!

Boleh juga di dapati di booth promosi semasa Majlis Konvokation pada 16 Mac 2010 di UPSI nanti.